Enery Pitch 2.0

Heb je goede plannen voor een lokaal energie project? En maak je onderdeel uit van een lokaal bewonersinitiatief? Dan is de Energy Pitch 2.0 op zoek naar jou! Alle lokale energie-initiatieven in Overijssel kunnen meedoen en leren hoe ze een vlog maken en leren te presenteren met impact!

Hoe werkt het?
Alle lokale bewonersinitiatieven met energie projecten kunnen meedoen. Vanaf de aanmelding kan je meedoen aan verschillende workshops gericht op communicatie én kan je gebruik maken van begeleiding van IM@Overijssel.

Wat is het verschil met voorgaande jaren?
De Energy Pitch 2.0 is meer gericht op communicatie, hoe presenteer je jezelf en je project? Uiteindelijk vragen we dan ook als eindproduct om een filmpje aan te leveren met een onderliggende projectomschrijving op max 2 A4, in plaats van een uitgebreide business case. Als je in 1,5 minuut je project goed kan presenteren, dan heb je zelf vaak al de stappen doorlopen die nodig zijn om je idee verder te brengen. Op basis van de filmpjes worden 4 initiatieven uitgenodigd om hun project toe te lichten tijdens het kennisfestival Lokale Energie Overijssel. Deze vier gaan in ieder geval met een prijs naar huis.

Hoe meld ik mij aan?

Dan kan vanaf dit moment, door je aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als reactie krijg je een aanmeldformulier die we je vragen in te vullen en via mail terug te sturen. Wil je ook aan de verschillende workshops deelnemen? Dan graag aanmelden vóór 20 december.
Iedereen kan meedoen die voldoet aan de volgende eisen:

  • Je bent (of in potentie kan worden) een lokaal bewonersinitiatief (eventueel in samenwerking met bedrijven en gemeente).
  • Je idee heeft te maken met energiebesparing, -opwekking of -opslag en draagt bij aan de doelstelling van 20% Nieuwe Energie in 2023 of energieneutraliteit in 2050.
  • Je project heeft meerwaarde voor een grotere groep mensen (buurt, wijk, dorp).

Criteria voor de beste 4:

  • Duidelijke koers van A4 naar presentatie in het filmpje
  • Duidelijk doel voor ogen en resultaatgericht: korte en lange termijn
  • Wijze van communiceren met en betrekken van de inwoners en stakeholders in de omgeving (daarover nagedacht of al mee bezig)
  • De bijdrage van het idee aan de doelstelling van 20% Nieuwe Energie in 2023 of energieneutraliteit in 2050.

Nieuwe Energie Overijssel is een uniek programma met als missie dat Overijssel in 2050 energieneutraal is. De alliantie van verschillende partijen werkt aan 20% Nieuwe Energie in 2023. Het programma onderscheidt zich door regionale kracht, een groeiend kennisnetwerk en innovatieve oplossingen.

NEO